3 Aralık 2018 Pazartesi

Tütsü Ham Maddesi

Tütsü Ham Maddesi
Tütsü Ham Maddesi
Şu an telefonunuzu dikey kullanmaktasınız daha iyi bir site deneyimi için tabletinizi yatay olarak kullanabilirsiniz rüya yelsalı gün geçmiyor ki doğa bir özelliğiyle daha şaşırtmasın bizi evet tütsülemeden bahsediyoruz fümeleme ya da isleme ise tütsülemenin göbek adları yakılan ağaç parçalarının dumanıyla yapılıyor ve gıda direkt ateşe maruz bırakılmıyor peynir et balık başta olmak üzere gıdalara uygulanıyor ve kattığı aroma ve uzun dayanma süresiyle özellikle son yıllarda daha fazla tercih ediliyor isli peynir ya da füme somon deyince market rafından ya da restorandaki siparişinizden hatırlayacaksınızdır peki yapılışını ve faydalarını biliyor musunuz ve işte doğanın bize tatlı kıyağı tütsüleme tütsüleme neymiş bakalım holysmokeoliveoil tütsüleme isleme fümeleme gıdaların duman altında Tütsü hazırlanması olarak özetlenebilen bir çeşit pişirme tekniğidir aslında gıdayı ateşsiz olarak pişirmek tütsülemenin tam ve doğru karşılığı pişirme için gereken duman ise sert ağaçların odun talaşından sağlanır bu ağaçlara meşe akçaağaç kayın bazen de elma kiraz veya erik örnek gösterilebilir reçineli ağaçlar ise tütsülemeye uygun değildir hangi ağacı kullanırsanız ağaç gıdaya kendine has aromasını verecektir yani farklı ağaçlarla farklı aromalar elde etmek


mümkün olabilir bu geleneksel yöntemin haricinde gelişen teknolojiyle artık tütsüleme yapılan fırınlar da mevcuttur tütsülemede gıdanın içerisindeki suyun bir kısmı isleme yöntemiyle uzaklaştırılır dumanda yer alan ve patojen düşmanı bazı maddeler şu an telefonunuzu dikey kullanmaktasınız daha iyi bir site deneyimi için tabletinizi yatay olarak kullanabilirsiniz rüya yelsalı gün geçmiyor ki doğa bir özelliğiyle daha şaşırtmasın bizi evet tütsülemeden bahsediyoruz fümeleme ya da isleme ise tütsülemenin göbek adları yakılan gövde parçalarının dumanıyla yapılıyor ve gıda direkt ateşe maruz akıntıya bırakılmak peynir et balık başta olmak üzere gıdalara uygulanıyor ve kattığı aroma ve uzun dayanma süresiyle (özellikle ordudan) ihraç etmek son yıllarda daha fazla tercih ediliyor isli peynir ya da füme somon deyince market rafından ya da restorandaki siparişinizden hatırlayacaksınızdır peki demek yapılışını ve faydalarını biliyor musunuz ve işte doğanın bize tatlı kıyağı tütsüleme tütsüleme neymiş bakalım holysmokeoliveoil tütsüleme isleme fümeleme gıdaların duman altında hazırlanması olarak özetlenebilen bir çeşit pişirme tekniğidir bir şeyin aslında var olmak gıdayı ateşsiz olarak pişirmek tütsülemenin tam ve doğru karşılığı yemek pişirme için gereken duman


ise sert ağaçların odun talaşından sağlanır bu ağaçlara meşe akçaağaç kayın bazen de elma kiraz veya erik örnek gösterilebilir reçineli ağaçlar ise tütsülemeye uygun değildir hangi ağacı kullanırsanız ağaç gıdaya kendine has aromasını verecektir yani (farklı kaynaklardan) soruşturmak ağaçlarla farklı aromalar elde (resmi) teklif etmek mümkün olabilir bu Tütsülük yöntemin haricinde gelişen teknolojiyle artık daha iyi hissetmek tütsüleme yapılan fırınlar da mevcuttur tütsülemede gıdanın içerisindeki suyun bir kısmı isleme yöntemiyle uzaklaştırılır dumanda yer alan ve patojen mikroorganizma düşmanı bazı maddeler